Bullar, bullar och åter bullar!!!

Så klart måste först receptinlägget på BakingBabies vara just bullar. Hur skulle det annars se ut?

Baking Babies Kanelbullar!

wpid-DSC00696.jpg

Inför Mia’s jobbavslöjande som ni sett på tidigare inlägg så måste hon ju ha massa goda bullar. Det blev mitt jobb att förse henne med dessa. Kalla mig Joseph, bull-langaren!

En dubbelsats kanelbullar blev dagens slut resultat, men låt oss inte gå sakerna i förväg.

 

 

 

 

För alla goda bullbak behöver man en god och arbetbar vetebrödsgrund. Till detta behöver du (ca 32 bullar/ 2 plåtar):

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2-3 tsk kardemumma
  • 900 g (1 ½ liter) vetemjöl
  • 130 g smör
  • 1½ – 2 tsk salt

Ta fram smör till både degen och fyllning i god tid så den hinner bli mjuk. Gärna riktig smör då det är hemskt mycket godare.

Lös upp jäst i mjölk och socker (använd gärna en visp så löser går det fortare. Tillsätt kardemumma, vetemjöl, salt och margarin (tärningar) och blanda i köksassisten/matberedare. Har du ingen maskin är det bara att kladda och blanda för hand! 🙂

När degen känns smidig (efter ca. 8 minuter i maskin på låg hastighet), stjälp upp degen i en oljad bunke och låt jäsa i ca 45 minuter.

Som fyllning till kanelbullar kommer det kanske inte som en överaskning med ingredienserna nedan:

  • 100-150 g smör
  • kanel
  • strösocker

Till garnering

  • uppvispat ägg
  • pärlsocker

Dela degen i hälften och kalva ut en rektangel (ca 40 * 20 cm) på ett lättmjölat bord. Rullen är tänkt att bli 16 bullar. Om inte smöret är mjuk ännu kan det vara bra att mosa den med en sked innan man brer ut den på degen. När degen har ett jämt lager smör på, strö över kanel och socker. Rulla in längden från långsidan längst bort mot dig. Dela med degskrapa eller liknande rullen i 16 jämnstora bitar och lägg i bullpapper på en plåt.

ska bli så mumsigt

Jäs i ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda sedan i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills de fått ett gyllenbrun färg.

Sedan är det bara att ge till sin fru så att hon an ta med det till jobbet dagen därpå. 2-3 5-liters fryspåsar duger nog fint!

Yum yum

Previous

Next

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *