Märtas

Märtas chokladsnittar

Idag ska jag och Joseph iväg på två helt olika saker. Joseph ska på någonslags grabb-dag som helt ägnas åt tv-spel och mat. Jag ska iväg på en släktings 90-årskalas. Vi har förberett oss på olika sätt. Jag har bakat Märtas.

image

Joseph har bakat brytbröd att ta med. Jag har bakat Märtas skurna chokladsnittar.

image

Märtas är min barndoms favoritkakor. Vi hade dem alltid på kalasen. Det är världens enklaste att baka, dessutom.

Man tar alla ingredienser och knådar ihop till en stor deg.

Ingredienser:

200 g margarin

2,5 dl socker

5 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 ägg

Gör så här:

Sedan tar man hela degklumpen och delar den i 6 bitar. Varje bit rullar man ut till den ungefärliga längden av en plåt. 3 rullar blir lagom per plåt. Man lägger bakplåtspapper under dem, och när de väl är på plats så plattar man ut dem litegrann med fingrarna.

Sen penslar man dem med ett uppvispat ägg och garnerar med pärlsocker. De gräddas i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter. Sedan skär man dem i ungefär 2 cm breda, sneda bitar medan de fortfarande är varma.

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!