Sjukgymnastbesöket

Sjukgymnastbesöket

Fysioterapeutbesök efter sfinkterruptur

Incognito gick inte. Det första hon frågade var om det var jag som också var sjukgymnast.

Det gjorde inget, det blev trevligt det också. Och lite fint att hon mindes det från när vi sågs på BB, då jag kände mig och såg ut som sju svåra år.

Eller ja. Hur avtrubbad är jag inte nuförtiden när jag kan tycka att vilket besök som helst som inkluderar en vaginalundersökning är trevligt. Men ni fattar. hon var trevlig och besöket bra.

Hon mätte muskelstyrkan i bäckenbotten på en skala mellan 0-5. Jag hade 3+, vilket gör att jag fick kunde få skippa de lättaste övningarna i träningsuppläget och gå direkt på de lite mer utmanande. Typ knipa med bäckenbotten i minst 20 sekunder och ända fortsätta andas som vanligt. DET är svårt!

Hon tyckte dessutom att jag visst fick gå längre promenader och dessutom börja med lättare styrketräning (15 reps istället för 8-10), bara jag lyssnade på kroppen och slutade med en gång om jag får ökad smärta eller tyngdkänsla i underlivet. Spinning och annan belastande aerobisk träning får jag avvakta med, men jag kunde få börja testa att cykla på träningscykel försiktigt.

Hurra! Nu ska vi bara lösa gymbesöken logistiskt med Wollmar också, så ska min kropp snart få va den tål igen!

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!