Matkaos

Nu när det gick så bra med ätandet täcke vi att Wollmar kunde testa att äta middag med oss. Så jag gjorde kokt torsk i ägg- och persiljesås med potatis och kokta ärtor och broccoli.

image

Hur det gick? Jo, så länge man inte tittade ner på golvet så gick det strålande. Se själva.

image

image

Det var kul att testa, men vi kanske inte måste göra om det jätte snart.

PS. Eftersom det var samma mat som vi åt så kanske ni undrar hur det smakade. Mias kommentar: ”Det smakar som storköksmat”.
Men det var kul att alla ”åt” samma sak tillsammans.

Previous

Next

5 Comments

 • Åh! Duktiga Wollmar. Eller hur är det fantastiskt att se dom äta! Nån skrev på BLW gruppen på FB: you know you are following BLW when you only have photos of your baby eating. 🙂
  Jag är sjukt avis på er matglada bebis.
  (Jag är helt säker på att han skulle gilla er mer kryddade mat också. Ett tips är att ha lite yoghurt på sidan som man kan ge om det blir lite starkt. Och sen brukar jag ta undan en portion till Charlie innan jag saltar.)
  Om Charlie får i sig en tiondel av vad wollmar äter är jag rånöjd.
  Men jag tror han är lite sen på den biten om jag jämför med min mammagrupp tex. Han har dock blivit jätteduktig på att plocka upp spagetti med fingrarna och få i munnen och hans pincettgrepp är riktigt bra så han lär sig ju saker.
  (Även om jag skedmatar äter han dåligt.. Har testat båda)
  Men jag får fortsätta att erbjuda så kommer ju det också, jag behöver ju inte direkt oroa mig för hans vikt 🙂
  Jag använder ett stort badlakan eller ibland plastduk som jag lägger under hans stol som jag sen bara kan skaka av i diskhon.

  Och att han går!! Sjukt smart kille er Wollmar. Så duktig alltså!
  C har alltid varit väldigt tidig med alla sådana saker, men gå känns långt bort. Han har börjat släppa taget när han står men han dunsar på rumpan ganska fort 🙂

  Just nu har vi gnälliga dagar och oroliga nätter, han är ju fortfarande tandlös så jag hoppas att detta är tecken på första tanden.

  Ni får ursäkta konstigt sammansatta meningar och kommentarer från mig. Jag skriver från mobilen och blir avbruten mitt i meningar för att flytta på bebis från farliga upptäcktsfärder, så det blir lite hafsigt hehe.

  xo

  • Men Hanna! Att han går var ett aprilskämt, tydligen inte så tydligt som vi trodde! =) =). Smart det där med lakan under stolen, det får vi testa! Satt och kollade igenom bilder på Instagram, er kille är ju sjuuukt söt!

 • Hahaha, klart det var. Jag ba: sjukt snabb utveckling från krypa till gå, men jag kände mig inte alls särskilt förvånad. Jag är lättlurad haha.
  Tack, vår lilla ärta är så härlig att hänga med just nu. Älskar att få lära känna honom 🙂

 • Hej!
  Följer er blogg och älskar den:)
  Men vilken duktig liten pojke som kan äta själv sådär:) min son som snart är 1 år slänger iväg marskålen och leker med maten bara.
  Heja er son!!:)
  /Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!