Babyapoteket

När vår bekantskapskrets första bebis David föddes i januari 2012 ville jag och Joseph vara lite skojiga i valet av babypresent. Vi utgick från att alla andra köper typ kläder till bebisen, så vi valde att köpa grejer till ett babyapotek. Dels för att det inte är det första man går och köper medan man väntar barn, och dels för att vi ville vara trogna Josephs bakgrund som apotekare.

Vi kan inte riktigt återskapa minnet av vad vi köpte till lilla David, men vi hoppas att det kom till användning i alla fall.

Under helgen i Göteborg träffade vi ju två av våra bästa-kompis-par som båda väntar barn i juni. Nu kunde vi med 9-månaders bebiserfarenhet köpa babyapotekspresenter som innehöll alla våra bästa tips:

1. Inityol. Det finns ingen annan kräm som hjälper så bra mot röd bebisstjärt. Jag säger det igen: Ingen annan.

2. Miniderm. Den här krämen började vi smörja Wollmar med morgon och kväll när han fick sina hormonprickar och sedan fick eksem kring hormonprickarna vid 5-6 veckors ålder. Oklart om den där överlägset bäst, för vi har egentligen inte testat så många andra. Men: så bra att vi aldrig behövt pröva något annat heller. Det säger sig självt – bra grej.

3. Bebistops. Vi har faktiskt aldrig topsat Wollmars öron, men däremot gick det många förpackningar tops i början i och med navelrengöringen. I naveln kan man mycket väl använda vanliga tops, men hey, nu var vi ju inne på bebistemat.

4. Barnolja. Okej, vi köpte inte just det här märket, men alla är ju typ samma. Vi använder barnolja i badet ibland, men framförallt använder vi det istället för vatten då man ska ta bort kletbajs eller bajs som sitter fast på huden. Speciellt när bebis är röd och irriterad i stjärten kan det kännas oschysst att hålla på med vatten och gnugga.

(När vi ändå är inne på ämnet så kan jag informera om att vi vägrar färdiga våtservetter – det känns inte särskilt schysst mot bebishud att hålla på med servetter indränkta i något kemiskt. Vi köper alltid torra tvättservetter och blöter själva. Ska man iväg kan man ju blöta några i förväg och ha i en påse. Efter att jag fick tipset att rengöra min brudklänning med babywipes för att ta bort damm och fläckar – och det dessutom funkade perfektså kände jag att jag ogärna vill att mitt barn ska få det rengöringsmedlet på huden varje dag.)

5. Bebisalvedon Såklart önskar vi inte att någon liten bebis vi känner ska få feber eller så pass ont av tänder att den behöver få febernedsättning/smärtlindring. Men, förr eller senare så händer det. Alvedon får man inte ge innan 3 månaders ålder eller innan 5 kg i vikt. Så när bebis är nyfödd kan det kännas oändligt långt bort, den där alvedonen. Men rätt var det är står man där med 3månaders+ bebisen som har feber…

6. Bonjela – vår räddning! En smärtlindrande gel när bebis håller på att få tänder. Den funkar som ett underverk, på riktigt. Finns bara på The English Shop vad vi vet, men de har också en webbshop.

De här produkterna fick papporna till de kommande juni-bebisarna av oss i helgen.
Någon annan som har några bra tips?

Comments (2)

Jag är sent ute, men vill ändå ta tillfället i akt och säga vilken oerhört passande present det här var. Det var oväntat och sjukt användbart! Vi hade inte alls tänkt på alla dessa grejor.

Min lillasyster hörde av sig till mig för ett halvår sedan och frågade vad det var vi fick i den påsen för hon ville göra samma sak för ett annat par nyblivna föräldrar. It’s spreading!

Gillar att ni gillade!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.