Ostfrallor

Ostfrallor

När brödet är slut hemma på en lördag morgon och det är 1 ½ timma kvar tills butikerna öppnar kan man alltid baka sina egna ostfrallor.
Det är hur lätt som helst om man har jäst, vatten, mjöl, salt och ost hemma.

Till 8 frallor behöver du:

25 g jäst
3 dl vatten
450 g (7½ dl) vetemjöl
30 g (ca 2 msk) socker
1½ tsk salt

ca 1 dl riven ost – gärna en hård lagrad ost eller parmesan

Gör så här:

Blanda alla ingredienser förutom osten till en smidig deg. Knåda gärna i maskin och extra länge för ett få en elastiskt och fin deg. Låt jäsa i 20-30 minuter. Dela upp i 8 jämnstora bitar och rulla dem till bullar. Riv osten grovt.
Mjöla bullarna i botten och doppa toppen i osten. Låt bullarna jäsa på en plåt i ca 20-30 minuter och slå på ugnen till 250 C. Sänk värmen till 200 C när du ställer in plåten i ugnen.
Grädda ca 20 minuter i mitten av ugnen tills frallorna och osten fått fin färg (kanske inte riktigt lika mycket som på bilden nedan).

Sedan får man ha lite tålamod och låta frallorna svalna i ca 10-15 minuter på ett galler innan man skär upp dem.

image

image

Mums mums!

Previous

Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *