Blåbärsbullar

Blåbärsbullar

Mammas bullar är väl bäst? Idag försökte vi freestyla och göra blåbärsbullar från min barndom. Instruktionerna vi fått av min mamma var två:
man kan göra dem på vanlig bulldeg
– man ska ha mycket blåbär.

Det lät ganska självklart, men när vi väl satte igång kom frågorna. Om man nu inte egentligenskulle göra dem med vanlig bulldeg, hur skulle man då göra? Vi googlade lite, och hittade något recept med hjortronsalt och det hade väl kanske blivit bättre. Men vi hade inget sånt hemma och bestämde oss för att köra på vanlig bulldeg.

Fernando-bullar brukar bli väldigt goda. Våra knep: knåda degen läääänge, ha lite salt i degen och ha massor av färskmalen kardemumma.

När vi väl bestämt oss för att göra vanlig bullar kom nästa fråga. Hur mycket är mycket blåbär? Vi hade ca 400 g.

På en höft gjorde vi sedan såhär:
– en halv sats vanlig bulldeg som delades i 8 bitar, dessa rullade vi till bollar och kavlade ut till cirklar. Sedan bredde vi litegrann smör på dem och rullade upp kanten litegrann.
– sedan hällde vi på blåbär. Igen: hur mycket är mycket?

image

– på blåbären strödde vi över lite potatismjöl (för att binda upp vätska), socker och vanlijsocker.
– sist av allt penslade vi kanterna med ägg och
– gräddade på 200 grader i ca 10 minuter i mitten av ugnen.

image

image

Facit: i jämförelse med min barndoms blåbärsbullar var det här för lite blåbär. Det ska alltså vara ett rejält berg med blåbär?

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!