Devil’s food cake med jordnötssmörsmousse

Idag kommer vi att ha Wollmars andra ettårskalas. Denna gången med min släkt och Wollmar kommer att dela kalas med kusin Edvin som nyligen fyllt sex år. Även idag blev det en tårta enligt ett recept från Sockerrus.se. På sockerrus är det en dubbel tårtbottengrund och vi körde bara med choklad. Vi skalade ner fyllningen (jordnötssmörsmoussen) till ett paket á 200 g cream cheese (och därmed 2 dl floursocker och 260 g jordnötssmör) och chokladganachen enligt nedanstående formel (fast sedan fläskade vi på lite ändå med 2 dl grädde och 360 g choklad)

image

Joseph stod för den matematiska uträkningen.

image

Vi satte på fyllningen i mellanlagren igår redan. När vi hade tagit upp och skurit kakan täckte vi formen med plast, satte i nedersta kakbotten och monterade ihop alla lagren i formen. Sedan har den fått stå över natten med en lite tyngd över, så att kakan riktigt satte sig och blev perfekt rund i formen utan att börja glida runt. Sedan var det bara att dra upp kakan i plastfolien ur formen och sätta på fatet.

Vi hade i 200 g mjölkchoklad och160 g mörkchoklad och vispade ganachen ganska hårt med elvisp. I och med detta blev den hur stel som helst och det gick nästan inte att spritsa.

image

Slutresultatet är vi i alla fall nöjda med och det blir finfint att ha kalas än en gång.
Eftersom vi ska ut och resa med tårtan i en sån där plastform med snäpplock, så har vi tyvärr inga snygga kort med fint tårtfat. Det stör mig lite, menmen.

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!