Äppelmos

Äppelmos

Det har varit fullt ös sedan vi kom hem från Öckerö och man märker tydligt att Wollmar är van vid att ha många personer som vill leka, busa och roa honom. Nu är det tyvärr enbart jag vilket betyder att han blir hemskt grinig och rastlös om vi inte gör något. Så det blir mycket ut i parken och iväg på andra upptåg.
När han dock sover passar jag på att diska, laga mat och därmed är vi så gott som inne i hela rullan igen.

Idag har vi kokat äppelmos på en påse äpplen Mia fick med sig från en kollega på jobbet.

Ingredienser (till två burkar ca 350 g styck):

ca 1 kg syrliga äpplen
½ – 1 dl vatten
120 g (1 ½ dl) socker (eller så pass mycket som passar er)
1 krm askorbinsyra

image

Skala och kärna ur äpplena. Lägg dem i en bunke med vatten och askorbinsyra (eller citronsra) så att de inte oxiderar och blir mörka och fula. Koka upp lite vatten och lägg i äppelbitarna. Puttra i några minuter till dess att äpplena blivit mosiga. Rör i sockret och askorbinsyra och mosa till dess att du fått den konsistens du vill ha. Häll över i varma och rena burkar.

image

image

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!