Pesto

Vår basilika följer nu i oreganons fotspår. Förmodligen har näringsämnena i jorden tagit slut för vi har märkt att basilikans blad börjat få liksom torra fläckar. Eller så är det bristen av solljus som gjorde det. Hur som helst ville vi inte att allt slit med att växa upp basilikan skulle gå till spillo så vi gjorde en stor sats pesto idag.

image

image

Skörden gav cirka 5 dl färsk basilika och därför anpassade vi receptet efter den mängden.

Ingredienser:

5 dl färsk basilika (undvik för grova stammar)
2 klyftor vitlök
50 g pinjenötter
ca 1 dl olivolja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar

100 g parmesanost (riven)

image

Skölj basilikan och kör sedan alla ingredienser förutom parmesanosten i en mixer. Riv osten och blanda sedan i. Smaka av och balansera eventuellt smak och konsistens med mer salt, peppar eller olja. Sedan är det klart och håller i kylskåp ca en vecka. Vet man att man inte hinner förbruka det inom den tiden kan man frysa ner det i portioner.

image

image

Gott till färsk bandpasta och pepparstekta kycklingbitar!

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!