Choklad- och aprikosscones

Idag har vi vännerna Elvira, Filip och Arvin på besök. De sover ännu men vi tänkte gör iordning några goda choklad- och aprikosscones till frukost.
De är busenkla att göra och var inte oroliga om smeten inte känns lika kladdig som en klassisk sconessmet utan snarare som en småkaksdeg, då gör ni rätt.

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g grovt hackad mörk choklad
5-6 grovt hackade aprikoser
50 g smör
1 ½ dl vispgrädde

grädde till pensling

Slå på ugnen på 225 grader. Hacka först aprikoser och choklad grovt. Väg upp mjöl och blanda med bakpulver och salt. Skär sedan ner smöret i kuber och blanda tills mjölet blir grynigt. Blanda i choklad och aprikoser och rör sedan ner vispgrädden. Rör ihop den en smidig deg. Rulla ut degen till en tjock rulle och skär den i sex jämna bitar som är runt 2-3 cm tjocka.
image

Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills de fått en fin färg. Låt svalna och servera med smör och ost.

image

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!