Måndagslycka

Idag har varit en sån där osannolikt härlig vårdag när det känns oförskämt bra att få vara ledig.

Det började med att Wollmar och jag somnade om tillsammans efter hans uppvakning och blöjbyte. Sedan vaknade vi mysigt och låg och gosade och pratade och Wollmar konstaterade ”sovit gott!”.
Sedan gick vi upp, åt frukost och lekte i några timmar innan det var dags för att gå till förskolan. En lätt och glad lämning (som alla dagar, tack och lov!) och sen gick jag hem. Idag gick jag inte till gymmet direkt efter lämningen, vilket annars är rutin, för de öppnade först senare idag.

Jag körde igång tvätten och drog ut och satte mig i solen med min bok. Hängde tvätten när det var dags att gå in för lunch.
Sedan tränade jag lite hemma och gjorde lite småfix innan det var dags att hämta upp tvätten igen. Och sen drog jag ut igen, jag och min bok. Den här gången satte jag mig i parken på Mariatorget, det är ändå en av min favoritplatser här på Söder.

Vid halv tre gick jag och hämtade Wollmar. Vi drog in, hämtade en påse frukt som jag gjort i ordning och gick ut i parken. En mysig fruktstund och någon timmes lek, sedan var det dags för middag, bad och kvällsrutiner.

Jag har fått lite fräknar och färg i ansiktet. Wollmar somnade gott och Joseph kom hem strax efter lagom att göra potatismos av potatisen som kokat medan jag nattade Wollmar.  Nu har vi ätit middag tillsammans och ska tillbringa kvällen i TV-soffan.

Det här med att få möta våren på en parkbänk med en god bok, alltså. Och att ha en son som älskar sin förskola och som jag dessutom får gott om tid att leka och vara med ändå.
Lycka.

Previous

Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *