Lösningen på tågmysteriet

Wollmar började ju tjata om att få titta på tåg för några veckor sedan. Vi efterlyste ju då tips på barnprogram och serier om tåg. Vi fick lite tips, men inget klockrent. Efterfrågningarna om tåg-tittande har dock fortsatt varje kväll och vi har flera gånger fått trösta en gråtande pojke som blivit frustrerad över att vi inte visat det han velat.

För någon dag sedan kom jag till förskolan mitt när en av pedagogerna satt och visade youtube-klipp på avdelningens surfplatta (aka ”lärplattan”). De kollade på klipp på tåg. Helt vanliga pendeltåg typ, som rullar in på en perrong – öppnar dörrarna – stänger dem – åker igen. Ni fattar graden av underhållning.

Hur som helst, myntet trillade ner hos de tröga föräldrarna.

Förskolans tåg-tema!

Så igår kväll blev barnprogramstittandet omvandlat till tåg-tittande. Wollmar satt entusiastiskt och ropade:
TÅG!
TILL TÅG!
HEJDÅ TÅGET!
MÅNGA VAGNAR!
LÅNGT TÅGET!

Efter typ 20-minuter hade jag verkligen svårt att frammana minsta lilla entusiasm själv. Ni kan ju föreställa er:
Jaha… ett till tåg.
Jaaaa, det var verkligen långt.
Ja, hejdå tåget.
Jaaa, titta, ett till tåg…

Vi som kände oss så nöjda med att åka till en 4h-gård igår för att försöka vidga hans vyer lite. Att visa på allt som är häftigt inte är fordon.
Menmen, man kan inte lyckas med allt…

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!