Mias grekiskinspirerade fisk

Vi kör ju grekiskt mat-tema den här veckan. Men fiskreceptet jag hittade var inte riktigt görligt för mig med småbarnen, så jag har gjort om det. Både innehållsmässigt och utförandemässigt. Men, kanske kan vi säga att det är grekiskinspirerat. Eller vad vet jag, jag har faktiskt aldrig varit i Grekland. Jo, på All Inclusive på Kreta och det kan nog inte räknas.

Fisk i foliepaket, för 4 portioner
700 g fryst vit fisk (fileer)
1 stor tomat
2 röda paprikor
1 grön paprika
1 citron
oregano
salt
peppar
olivolja

Skär tomaten i ganska stora bitar. Skiva löken och citronen. Skär paprikorna i ganska stora bitar och fräs dem i lite olja.. Riv av ett stort ark med ugnsfolie och lägg i en skål. Fyll aluminiumfolien i skålen med lök, tomat, citron, fisk, paprika. (Om du ska låta foliepaketet stå en stund innan tillagning, låt paprikorna svalna innan du lägger dem i paketet). Häll över lite olja. Salta, peppra och krydda med oregano. Om du som jag förbereder middagen innan du ska hämta barn på förskolan, så är det här du kan pausa middagen och ställa in i kylen.

Vid tillagning värmer du upp ugnen till 175 grader och sätter in foliepaketet i en ugnsform och tillagar ca 40 minuter eller tills fisken fått 60 graders innertemperatur.

Servera med…

Spenatris
4 portioner färdigkokt ris
1 hackad gul lök
en näve hackad fryst spenat
salt
peppar
olivolja

Blanda löken, det kokta riset, spenat, salt och peppar. Stek upp riset i lite olivolja.

Till dagens middag serverar jag med en klick citronmajonäs som blivit över sedan vi åt kräftor i helgen. Annars kan man säkert göra en varm, redd sås på skyn från foliepaketet eller en kall sås baserad på creme fraiche eller youghurt.

Enkelt och ooootroligt gott recept, varsågoda!

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!