Ensammamman kväll#1

Klockan 15 i eftermiddags rullade en taxi in på gatan och stannade utanför vår port. Joseph skulle iväg till Arlanda, han ska på en kurs i England. Jag och barnen pussade honom hejdå och stod sedan i fönstret och vinkade länge, länge. Jag hade förberett på att vi skulle gå och sopsortera sedan, en utflykt som Wollmar tycker mycket om. Wilfred i mei tai och två stora påsar sopsortering i vagnen. Wollmar fick känna sig stor och köra vagnen hela de 400 metrarna till återvinningsstationen (raksträcka i bilfri allé).

Han älskar att sopsortera, att få vara viktig och ta de olika skräpen och lägga i respektiva kontainer. Sedan fick han åka vagn till hemmaparken där vi lekte lite och vinkade till första bästa flygplan som åkte förbi över oss, och låtsades att det var Daddys flyg.

Jag har bestämt mig för att de här dagarna ska vara så lätta som möjligt för alla.

1. Vi har ohemult mycket färdigstekta pannkakor i kylen. Vi kommer äta vanlig, lagad mat till middag också såklart. Men jag tänker inte hantera några hunger-utbrott de här dagarna. Äter Wollmar dåligt till middag så dukar vi av och tvättar händer, leker och gör något annat i 20 minuter eller så, och sen när han ”glömt bort” middagen, så erbjuder jag pannkakor istället.

image

2. Jag och Wilfred har flyttat in i Wollmars rum. Wilfreds vagga har ju hjul, så den var ju bara att köra in. Jag har bäddat åt mig på en madrass på golvet. Minimera springet, minimera tiden som barn hinner vakna till om de är ledsna. Här ska sovas, kanske med lite extra trygghet. Eller så hamnar vi på plus-minus-noll. Minus=daddyn är inte hemma, plus=mamman är nära.

3. Wollmar får vid behov lite extra kvällsTV-tittande så att jag hinner fixa med Wilfred under tiden.

4. Wilfred får amma sig till sömns, något som vi annars försöker undvika (just för att det är handikappande med ett barn som bara kan sövas av ena föräldern). Vi brukar ge bröstmjölk på flaska som sista målet på kvällen och sedan ta tvätt och ombyte till pyjamas efter det. Wilfred brukar  somna efter det, med snuttisen i vaggan.

image

Första kvällen och nattningen gick över förväntan. Wollmar blev väldigt uppe i varv av att vi flyttade in vagga och madrass, men gick med på att börja kvällsrutinerna ändå. Han fick välja vem av dem jag skulle byta på först, och valde Wilfred. Sen slog jag på Peppa Pig åt Wollmar, ammade Wilfred. Efter 15 minuter kunde jag lägga Wilfred i vaggan, han sov som en klubbad. När barnprogrammet var slut gick jag och la Wollmar. En kvart senare sov han också.

Sjukt smidigt. Tackar för det!

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!