Ensammamman kväll #4

Nu är det bara ifråga om timmar tills jag inte är ensammamma längre!.

Ibland kan man – med lite tur – köpa sig någon extra timmes sömn om man byter blöja på Wollmar under natten. Av någon anledning är han en storkissare nattetid och knappt alls dagtid (vilket får mig att misstänka att det här med att få honom blöjfri kommer bli en segdragen historia längre fram).
Igår kväll kände jag mig lite extra slug och tog med mig två blöjor in till barnrummet där vi alla sover just nu.
När Wollmar plötsligt stod vid mitt huvud och glatt och lite för piggt sa ”hej mamma!” vid tretiden brottade jag milt ner honom, bytte blöja och kramade om honom tills han somnade igen. När Wilfred gnydde till en stund senare gjorde jag samma sak med honom (minus brottningen).

Döm av min förvåning när jag såg vilka blöjor de hade på sig imorse. Stackars Wollmar var inklämd i en liten Libero storlek 3! Upp till nio kg, haha! Och Wilfred höll på att drunkna i sin Lidl 5:a (upp till 25 kg). Moahaha.
Men något gott gjorde det i alla fall, blöjbytet. Sovmorgon till klockan 7!

Dagen har sedan dess förlöpt bra. Lämna, hämta, lekparka, läsa, äta, leka, amma, bada, natta.
Bästa stunden idag var när Wollmar ville att jag skulle göra massage-sagan på honom tre gånger på raken. När jag bad honom massera mig klättrade han istället upp på min rygg. Jaja.

Nattningen idag var jobbigast hittills.Wilfred somnade medan Wollmar kollade på TV, men vaknade till och började gråta PRECIS i det känsligaste läget av Wollmars egen nattning (när man precis sagt godnatt och han ligger kvar och sjunger, viftar med snuttisen och överväger om han ska somna eller gå upp igen och säga ”hej mamma!” alldeles för piggt…).
Jag kom in till en Wilfred som grät med eskalerande styrka och en Wollmar som satt i sin säng och oroligt ropade ”Wilfred! Wilfred gråter!” för att strax komma på att det minsann inte skulle bara vara lillebror som skulle ha uppmärksamhet.
Wollmar har nyligen fått boken ”Fia och djuren” och började därför göra beställningar på vilka alla mjukisdjur som han ville ha till sig i sängen.

Det slutade med att jag låg och ammade Wilfred i Wollmars säng tillsammans med giraffen Raffie, katten, kaninen, sälen Zelda, Iggle PIggle, Sinni och Wollmar själv. En aning trångt med andra ord.

Tillslut kunde jag komma loss, lägga Wilfred i vaggan, ge Wollmar en sista skvätt vatten och sedan konstatera att lugnet hade lagt sig.

Totalt sett måste jag säga att de här dagarna har gått över förväntan bra. Helt otroligt bra. Förutom blöjfadäsen så är väl det enda negativa att Wollmar erbjudits rätt ensidig kost (mycket pannkaka och tjockpannkaka). Men å andra sidan har han ätit bra på förskolan. Och han äter alltid bra annars också, så några dagars ensidighet är nog förlåtet.
(Och jag hävdar fortfarande att pannkakor med litegrann sylt och ingen grädde är hyfsad vardagsmat. Mjöl, ägg, mjölk – totalt sett inga tokigheter. Inga grönsaker visserligen, men det finns ju inga garantier för att Wollmar äter det ändå…)

Previous

Next

2 Comments

  • Fick mig ett gott skratt när jag såg framför mig Wollmar i miniblöja och Wilfred med blöja upp till hakan, hahahaha. Kram på er, skönt att det gått så bra denna veckan, well done 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!