Parmesanbakad fisk med citronsås

Parmesanbakad fisk med citronsås

Jag jobbar vidare med fiskrecept som går att förbereda och som kräver mycket lite aktiv matlagning nära inpå serveringen. Det blir lättare så med två små barn. I det här fallet har jag vägt och mätt upp alla torra varor och kokat upp buljongen kvällen innan. Såsen gjorde jag imorse och ”monteringen” själva fisken i ugnsformen gjordes strax innan förskolehämtningen. Riset (i riskokare som stänger av sig själv när det är klart) fick koka medan jag hämtade på förskolan.Parmesanbakad fisk med citronsås.

Ingredienser för 4 portioner:

Ris för 4 personer, kokat enligt anvisningarna på paketet

Citronsås:

1 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl fiskbuljong (Buljongtärning+vatten)
2 msk matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 kryddmått malen vitpeppar
2 msk citronsaft
Smält fettet i en kastrull, rör ner mjölet. Späd lite i taget med buljongen och rör om och låt koka upp mellan varje spädning. Koka några minuter, tillsätt grädden, salt, peppar och citron.

Fisk med parmesantäcke

400 g fryst vit fisk i filé
1 tsk salt
2-3 msk torkad basilika
1 dl riven parmesan
Rivet citronskal av en halv citron
1 dl ströbröd
2 msk vatten

+400 g frysta haricot verts tillredda enligt anvisningen på förpackningen

Sätt på ugnen på 200 grader. Halvtina fisken (för min del innebär det att den fått tina i kylskåo sedan kvällen innan). Skär den i fyra delar och lägg i en ugnssäker form.
Blanda salt, basilika, parmesan och citronskalet och vattnet.
Lägg parmesanblandningen över fisken.
Häll såsen runt omkring.
Tillaga i ugnen i ca 30 minuter.

Servera tillsammans med riset och bönorna.
image

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!