Pasta med ugnsrostade grönsaker

Pasta med ugnsrostade grönsaker

Det här receptet funkar bra med många olika sorters grönsaker som går att ugnsrosta (tomater, zuchini, paprika, aubergine… )
Jag kör idag med det jag har hemma och det blir en tomat&paprikapasta. Pasta med ugnsrostade grönsaker
image

Innehåll för 4 portioner
(alla våra 4-portionersrecept är beräknade för 4 vuxenportioner och 1 tvååringsportion, kanske ska tilläggas. Man vet aldrig riktigt hur mycket han äter, ibland får vi laga mer pasta till morgondagens lunchlåda)

400 g spagetti
2 vitlöksklyftor
totalt 500 gram grönsaker; idag 250 g körsbärstomater och 1 stor paprika
några matskedar olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar

1 förpackning ruccola
2-3 dl riven parmesan
1 näve pinjenötter

1 dl mjölk
2 msk idealmjöl
2 msk vitt vin eller någon skvätt med annan syra (citronsaft, vinäger etc)

Tillagning:
Skär vitlöksklyftorna tunnt. Skär tomater i halvor, dela andra grönsaker i ungefärligt lika stora bitar.
Häll olivolja i en ugnsform och blanda vitlök, grönsaker, salt och peppar.

Rosta  i ugnen 1,5 timmer på 125 grader om du har gott om tid. Behöver du skynda på tillagningen kör på 175 grader i 20-30 minuter.

Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.

Blanda innehållet från ugnsformen med nykokt pasta.
Skölj ur pannan som grönsakerna rostades i med lite vatten, häll över det i en kastrull och låt koka upp. Blanda ut idealmjölet med mjölken, vispa så det blir fritt från klumpar och häll över till vattnet och koka upp igen. Smaka av med vin, salt, peppar. Häll över såsen över pastan och grönsakerna.
Servera med ruccola, parmesan och toppa med pinjenötter.

Previous

Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *