Småkakor med jordnötssmör

Småkakor med jordnötssmör

Ni vet den där klicken jordnötssmör som ligger kvar i burken och aldrig blir använd. Här kommer ett enkelt småkaksrecept att baka med den sista klicken jordnötssmör! Småkakor med jordnötssmör.

Ingredienser:

  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 2-3 msk jordnötssmör

ev. strössel till garnering.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Blanda i ägget. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner jordnötssmör och sluta med havregrynen. Tillsätt så mycket havregryn att degen blir lite lagom kladdig. Du ska kunna rulla bollar av degen.

Forma valnötsstora bollar av degen och lägg på en bakpappersklädd plåt. Det blir lagom med en plåt.
Tryck en grop i mitten av bollarna och fyll dem med chokladströssel om du har det hemma.

Grädda kakorna mitten av ugnen i 12-15 minuter.

image

Inte så söta men härligt spröda!

Previous

Next

0 Comments

  • Hej!
    skulle baka denna kaka till min ägg och mjölkproduktallergiske son. Men det står att det ska vara ett ägg i texten men inte i ingredienslistan. Förvirring.

    • Hoppsan! Uppdaterar med en gång. Hade det varit en allergi-anpassad kaka hade vi skrivit det i inledningen.

      Hoppas du hittade ett lämpligt recept som funkade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *