Fiskgratäng med grönkål

Fisk som kan ”tillaga sig själv” med smaker som går hem även hos barnen!
Ingredienser:
15 potatisar
2 dl mjölk
400-500 g vit fisk (fryst men tinad)
100 g fryst grönkål
1 lök
1 morot
2 dl riven smakrik ost, gärna parmesan
2 dl creme fraiche
salt, peppar
2 msk saft av en citron eller från flaska
smör till form och fräsning

Gör såhär:
Skala potatis och morot. Hacka löken och moroten.  Har du en köksmaskin med hackfunktion kör potatisen i denna, annars river du den med rivjärn. Skär fisken i bitar.

Smörj en ugnsform med en klick smör och sätt ugnen på 200 grader. Lägg den rivna eller hackade potatisen i botten på formen, salta och peppra. Häll över mjölken.
Fräs lök, grönkål och morot i en panna. När löken mjuknat tillsätter du creme fraiche och tar undan pannan från värmen. Häll i osten. Salta och peppra och tillsätt citronsaften.
Sprid fisken över potatisen och häll sedan över lök, grönsaks- och ostblandningen över allt.

Sätt in i mitten av ugnen och låt vara på 200-225 grader tills gratängen fått fin färg och har stannat, ca 40 minuter.

image

Previous

Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *