Två funderingar

Wilfred har fått eksem. I närheten av blöjområdet, men ändå strax utanför. Det verkar klia väldigt och är sådär typiskt småknottrigt. Har det med blöjorna att göra? Vi har testat ett annat blöjmärke, men ingen skillnad. Har det med tvättmedlet att göra? Vi har redan skonsamt tvättmedel, men ändå med någonslags parfym. Borde vi testa parfymfritt? Eller kan det ha att göra med att han har någon matallergi? Han äter ju mer och mer vanlig mat nu. Men vad skulle han i så fall reagera emot? Han verkar annars inte vara någon typisk ”atopiker”, han är aldrig liksom torr i huden som Wollmar kunnat bli sedan bebisåldern. Hm. Jag antar att vi får gå till läkare med honom efter julhelgerna om det inte blir bättre med Mildison som vi har hemma.

Wollmar har sedan Wilfred föddes tyckt mycket om sin lillebror, men mest på avstånd. Han ogillar starkt när Wilfred rör honom, ni vet med det där planlösa viftandet som bebisar sysslar med. Men nu har ju Wilfred börjat få med målmedvetna rörelser och när han sträcker ut handen mot Wollmar så är det ju för att han vill just ta på honom, hans kläder, hår eller grejen han håller i. Wollmar fortsätter dock att opponera sig när lillebror vill röra vid honom. ”Nej, Wilfred får inte ta på mig!” är en vanlig replik här hemma. Jag antar att han kommer lära sig att acceptera faktumet att lillebror rör sig med mål och mening tids nog ändå, vare sig han vill eller inte. Men det börjar ändå väcka funderingar hos mig. När ska den där fasen gå över?

Idag är alla mina planer ställda åt sidan då Wollmar är hemma och är lite småkrasslig. Jag hade tänkt köpa sista julklapparna, men vi får se om jag orkar dra med mig båda barnen till Ringen senare eller inte. Mest troligt inte…

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!