Syskonlikheter

Våra grabbar är egentligen inte särskilt lika till sättet eller utseendet, men deras BVC-kurvor är nästan identiska.

Wollmar 10 månader och en vecka:
10,5 kg
74 cm
45,2 cm huvudomgång

Wilfred 10 månader och två veckor:
10,05
75 cm
45,8

Så, Wilfred kanske ligger lite, lite bakom vad gäller vikten. Men det är väl inte så konstigt med tanke på viktraset i samband med RS+vattkoppor i julas. Vi har också en känsla av att han är något mer kräsen när det kommer till mat än vad Wollmar alltid har varit.

Hur har ni andra det, ni som har flera barn? Är alla syskon så här lika?

Previous

Next

0 Comments

  • Att jämföra tjejernas plana viktkurvor vore kanske lite fjantigt 😉 men pojkarnas har blivit himla lika om man jämför med hur de startade! Intressant tycker jag. Abbe nyfödd en månad tidig: 3,2 kilo och 49,5 cm. Emil nyfödd: 4,5 kilo och 57,5 cm. Då trodde vi att Emil skulle fortsätta vara en bjässe. Nog har han alltid varit stor visserligen men lillebror har sprungit ikapp. Om vi jämför vid 10 månaders ålder då: Abbe 11,5 kilo och 77 cm. Emil var vid samma tidpunkt 11,3 kilo och 80 cm. Båda vägde nästan prick 13 kilo vid 15 månaders ålder… så de jämnar ut sig mer och mer 🙂 Alltså blir slutsatsen att om Abbe legat kvar den sista månaden så hade han förmodligen varit lika biffig som storebror vid födseln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *