En måndag

Idag har jag varit på en spännande sak. Efter att ha jobbat som vanligt på förmiddagen åkte jag iväg på en nätverksträff för ”bäckenbottenintresserade sjukgymnaster”, ett nätverk som jag kommit i kontakt med efter mina studiedagar hos kollegan som jobbar på gyn/kvinnokliniken.

Vi var ca 15-17 stycken. Ungefär hälften är såna där riktiga bäckenbottenproffs, så jobbar på de olika stora sjukhusen, på gynekologmottagningar, bäckenbottencentrum, kvinnoklinikerna. De kan ju så mycket att jag häpnar, de pratar om saker som ligger waaaay out of my league. Den andra halvan var mer såna som jag, som jobbar inom öppenvården på olika rehabkliniker. Vi alla är mer generella i vårt yrkesutövande, vi träffar patienter med besvär från alla kroppsdelar – inte bara underlivet. Men vi alla verkade vara ”den där” på arbetsplatsen som träffar många gravida, nyblivna mammor eller äldre kvinnor med inkontinensbesvär. Jag kände mig minst sagt som gröngölingen i gruppen. Men någon gång ska en vara det!

Det kom en barnmorska och berättade lite om sin avhandling och hur vi som sjukgymnaster kan bistå med bäckenbottenfunktionsbedömningar hos nyblivna mammor. Sedan pratade vi (de andra) mycket om vestibulit och samtalade lite om olika undersöknings- och behandlingsmoment för olika patientfall.

Det finns så oändligt mycket som jag vill lära mig!

Jag kom hem lite senare än vanligt och hann riva av en kaosmiddag, en sväng i tvättstugan och ett bad tillsammans med barnen innan det var dags för dem att sova.

Lets call it a day.

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!