Blåbärsdagen

imageVarje sommar åker vi hem till min mamma, packar en utflyktsfikapåse och promenerar iväg till skogen för att plocka blåbär. Det visade sig vara ett helt enormt bra blåbärsår, i alla fall på vårt favoritställe. Vi plockade någon timme, fikade och plockade lite till och fick med oss nästan 3,5 liter blåbär. Och då kan ni ta med två barn under tre i beräkningen, de få bär de faktiskt plockade gick liksom inte mer i de gemensamma bunkarna. Och de var inte heller fullt koncenterade på plockningen, kan vi väl säga…

imageNu har vi två stora burkar nykokt sylt och imorgon blir det paj!

Vi är inga friluftsmänniskor på många sätt, men blåbär vet vi att värdera högt i alla fall.

Wollmar stannade kvar för övernattning hos min mamma och imorgon sticker vi och Wilfred iväg på frukostbuffé. Najs ändå.

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!