Den Gamla lärplattan

Vid slutet av 80-talet fick min bror och jag en Talking Whiz-Kid. Det var världens häftigaste grej! En talande maskin som gav underhållning i timtal. Inte som dagens moderniteter men vi slapp leta efter lämpliga appar. Allt fanns liksom på plats…

image

Hur som helst så plockade mina föräldrar fram den här om dagen och Wollmar upptäckte den. Han lekte att den var en dator och att han jobbade. Men efter att ha testat på ”Talking Whiz-Kid”s finesser i morse ville han ta fram den även i eftermiddags. Så han gick till farmor och berättade för henne att han ville leka med den ”gamla lärplattan”. I Wollmars värld är en lärplatta lika med en surfplatta eftersom det är det som pedagogerna på förskolan kallar det.

Tänk ändå att en treåring kopplar ihop det pedagogiska syftet mellan ett gammalt plastblock som läser av streckkoder på pappkort och dagens moderna, högupplösta lcd skärmar!

Här får ni ett litet smakprov på ett museiföremål som funkar (mer eller mindre) 20 år senare. Hur länge håller dagens surfplattor?
They don’t build them like they used to!

Previous

Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *