Svartvinbärsmarmelad

Om någon dag kommer ett recpt på svartvinbärskakor. Dessa ska ha svartvinbärssylt, och därför behövde vi koka sylten idag. Såhär gjorde vi.

Ingredienser:

  • 2 liter (1 kg) svarta vinbär
    1 kg socker eller syltsocker
    0,5 liter vatten

Gör så här:

Rensa och skölj de svarta vinbären. Lägg en liten assiett i frysen (mer om detta längre ner).

Lägg de svarta vinbären i en stor kastrull med vattnet och koka upp långsamt.  Låt koka på medelvärme i i 15 minuter.

Ta av från plattan och rör i sockret. Koka vidare på låg värme tills sockret löst sig. Marmeladen ska sedan koka tills den klarar marmeladprovet. Idag tog det ca 45 minuters koktid. Ibland går det fortare, vilket beror på bärens pektinhalt.

Gör ett marmeladprov för att veta att den är klar. Ta ut assientten från frysen. Häll upp en liten sked av marmeladen på det kalla fatet. Dra skeden genom marmeladen; om spåret stannar kvar kommer marmeladen stelna bra i sin burk.

Ös upp den varma svartavinbärssylten i rena burkar upp till kanten och förslut direkt.

image

Previous

Next

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!