Pottskräcken överkommen

För ett par veckor sedan körde vi ett race hemma med ett försök att få Wilfred blöjfri. Som vi skrev om HÄR så fick det en omvänd effekt och lillebror började gråta bara man nämnde pottan eller toaletten. Eftersom han ytterst sällan bajsat i blöjan under 6 månaders tid så hade vi ett antal blöjor med nummer två där han inte signalerade något och hans ovana rumpa blev väldigt röd och irriterad.
Så vi fick backa helt med Wilfred och lät honom bestämma precis när och hur mycket han ville sitta på pottan. På morgonarna gick det oftast bra och ibland kom det kiss och ibland inte. Någon gång lyckades vi få honom på pottan efter att han bajsat i blöjan och då bajsade han klart i pottan. Men förutom det så grät han eller bara ställde sig och gick. Efter ett tag försökte vi med att flytta ut pottan till vardagsrummet och lät honom sitta där tillsammans med oss. Vi märkte tydligt att detta minskade på stressen/oron kring pottan.

Nu på Öckerö har vi fortsatt med det och även låtit honom få hålla/leka med en ”bajsleksak”. Sakta men säkert har hans gråt kring pottan avtagit mer och mer och nu känns det så gott som helt avdramatiserat. Nu går han till och med och pekar på pottan och om Wollmar sitter på toaletten så vill han sitta med.

image

Jag tror fortfarande att vi har långt kvar innan han är helt torr. Men att slippa byta bajsblöjor vore ju toppen. Så vi kämpar på lite grand till och hoppas att Wilfred, i sin hastigt accelererande talutveckling, kommer att finna ord på kiss och bajs och behovet till att uträtta dessa ting.
image

Wilfreds bästa pottleksaker. Bambi och tjuren Ko.

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!