Mördegstrekanter med svartvinbärsmarmelad

Mördegstrekanter med svartvinbärsmarmelad

I ICAS tidning hittade vi det här härliga receptet! Härliga mördegskakor med syrlig sylt och söt glasyr. Mördegstrekanter med svartvinbärsmarmelad

image

Vi gillar kakor med mördeg och hade länge en idé att göra hemgjorda singoalla till Wollmars kalas. Men fick vi inspirationen till dessa små svartvinbärstrianglar.

Ingredienser:

  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 1 äggula
  • 2 dl svartvinbärsmarmelad

Glasyr: 2l dl florsocker och 1-1.5 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en rektangulär långpanna, ca 20*30 cm med bakplåtspapper.

Om du har en matberedare kör du ihop smör, socker och salt till en smidig deg snabbt. Annars får du kladda ner fingrarna! Tillsätt äggulan till degen.

Tryck ut degen i formen. Plattan ska bli ca 5 mm tjock. Nagga kakan något.

Grädda i ugnen i 15-20 minuter tills den fått en ljust gyllene färg.

Låt svalna helt.

Bred över marmeladen och ställ kallt i någon eller några timmar.

Rör ihop glasyren och ringla den över kakan. Låt stelna.

Skär i trekantiga bitar. Om bitarna känns för kladdiga kan du sätta in demi frysen och ta fram 20 minuter före servering.

Previous

Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *