Stekt ris med svartabönor och mojosalsa

Stekt ris med svartabönor och mojosalsa

Vill du ha en lite matigare tex-mex risrätt kan vi tipsa om detta stekta ris med svarta bönor och mojosalsa:

Ingredienser:

  • 4 dl ris (typ basmati)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön chili
  • 1 förpackning svarta bönor (kokta)
  • 1 tsk oregano
  • olivolja
  • salt
  • hackad färsk koriander
  1. Skölj och koka riset enligt anvisning. När det har kokat klart rör om så att riset blir lite luftigt och låt så och svalna i minst en kvart (det är lättare att steka om riset inte är så fuktigt).
  2. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  3. Fräs lök i oljan i en kastrull i 3-5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fräs ytterligare någon minut under omrörning.
  4. Höj värmen, tillsätt någon matsked mer olja och häll på riset. Stek i ca 5 minuter och rör om lite då och då.
  5. Blanda sedan i oregano, svarta bönor och salt. Smaka av och häll sist på koriander.

Mojosalsa:

Ingredienser:

  • 2 pressade vitlöksklyftor (hysfat stora)
  • ½ dl olivolja
  • finrivet skal och juice från en lime
  • 3 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 stora tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker

Skär tomaterna i små tärningar. Skala och pressa ner vitlöken i en liten kastrull. Tillsätt oljan. Koka upp och låt koka på medelvärme utan att det tar färg, ca 5 minuter. Ta från värmen. Tillsätt limeskal, limejuice, apelsinjuice, tomattärningar och socker. Rör om ordentligt och smaka av med salt.

Previous

Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *