Föräldraskap revisited

Föräldraskap revisited

Bakingbabies om färäldraskap

Strax innan jul börjar Wilfred på förskola och vi kommer in i en fas i livet som vi aldrig haft tidigare – två vuxna som jobbar, två barn på förskolan. Faktum är att vi knappt hann ha fasen ”två vuxna som jobbar och ett barn på förskola”, den perioden vara bara tio veckor lång. Jag oroar mig lite. Inte så mycket för förskoleinskolningen och sånt, vi har världens bästa förskola och Wilfred kommer älska att vara där. Men mer hur pusslandet med arbetstider, lämningar och hämtningar kommer funka. Jag har ju visserligen ”flextid” sent avtalsmässigt, men sitter det en patient och väntar på mig på avtalad tid ska jag vara där, punkt. Och då funkar det inte att trilskas med påklädning av galonisar i evigheter, liksom. Jaja, era bästa morgon-flyt-tips mottages tacksamt!!

Vårt föräldaskap utvecklas, och likaså har den här bloggen ändrat innehåll över tid. I början var det ju mest bara en blogg för vänner och familj långt borta, om bebisliv och sånt. Och med tiden har den fyllts med mera jobb, vetenskap och mina fysioterapinörderier. Men med första barnet, och i bloggens begynnelse, då var de allra flesta av våra funderingar i livet om barn, barns utveckling och om våra funderingar kring ställningstaganden (matintroduktion, sova själv/samsova etc etc.). Även om vårt skrivande har utvecklats en hel del, är jag ändå rätt nöjd med en del av de där tidiga inläggen.

Tänkte tipsa om en del gammalt (och några nyare), en del väldigt väl researchat kring, och en del mer åsiktsbetonat.

Är det något du vill veta mer om hur vi tänker/har resonerat kring får du fråga!

Dela gärna era tankar här eller på respektive inlägg om det är något som dyker upp!

Comments (6)

Guld! För allas info verkar termometern ni tipsar om utgått och ersätts med den här http://www.apotea.se/braun-thermoscan-7-örontermometer-irt-6520

Har apotekaren några invändningar mot den, eller ska man köra? 🙂

Haha, kolla längst ner i inlägget!

Vi hör kanske av oss med relevant uppdatering om ett tag då! 🙂

Vi är alltid öppna för gästbloggeri av er!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.