Varning för dåliga träleksaker från Snålis

Kommer ni ihåg att vi skrev om jättefina träleksaker som vi köpte till barnens födelsedagar? Vi skrev om det här.

Nu tänker jag göra något som jag aldrig gör annars – jag ska skriva något negativt om ett företag. Jag är nämligen sjukt arg.

Vi köpte den här och gav till Wilfred i ettårspresent. Han hann använda den typ fyra gånger, och Wollmar kanske 10, sen gick den sönder. Vi köpte den från Snålis, men den är tyskproducerad om vi förstod det hela rätt.

Huvudet bara lossnade, och utan huvud så finns ingenstans en kan hålla i sig. Och då blir leksaken bara livsfarlig.

I och med att leksaken var typ ny (fast vi hade haft den i källaren i några månader innan Wilfred fick den, så säg att det handlade om ett halvår i vår ägo) så försökte vi reklamera.

Men nä, serrni, det går inte. För tydligen så räknar producent och försäljare med att träleksaker ska slitas, och att skruvar (och typ huvuden) lossnar ingår tydligen.

Tjii fick vi som trodde att vi köpte bra och hållbara leksaker till våra barn.

Först trodde vi att om huvudet lossnat, så skulle vi kunna skruva dit det igen. Men grejen är att för att komma åt skruvhålen måste en liksom gå in genom rumpan på kaninen, och då blir det en för konstig vinkel så varken arm eller skruvmejsel kommer åt.

Vi försökte ta loss sittplattan, men den är ditskruvad OCH limmad, och när vi försökte bända isär limmet så såg det ut som att hela sittplattan skulle spricka itu.

Så. Vi köpte en förhållandevis dyr leksak, den gick sönder utan att barnen knappt hann använda den och vi kan inte reklamera för det ingår tydligen att träleksaker går sönder. 

Och sönder är den ju egentligen inte, det är två skruvar som lossnat. Vi har både skruvar och alla delar. Men vad gör det när vi ändå inte kan använda eländet?

600:- spänn i sjön.

Köp inte träleksaker från Snålis, är mitt tips. 

mvh Arg-Mian

Comments (2)

Alltså, ironin i namnet på företaget! Jag dör.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.