Bok om sfinkterruptur

Det var länge sedan jag skrev om sfinkterrupturer. Jag vet att jag skriver så mycket om allt annat här i bloggen att jag ibland knappt ens nämner det som gjorde att jag själv trillade in på ämnet kvinnohälsa.

Sanningen är ju också att jag sitter på ett färdigt bokmanus som jag skrivit om sfinkterrupturer. Jag har läst forskning, jag läst avhandlingar, jag har läst patientbroschyrer. Jag har skrivit min egen historia, jag har skrivit om träning utifrån ämnet förlossningsskador. Jag har sammanfattat forskning, råd, tips och blandat detta med träning och min egen historia.

Jag har aldrig gett ut en bok, och naturligtvis är inte mitt manus perfekt. Det inser jag. Jag fattar att det hade behövt slipas på, omformas, redigeras.

Jag har skickat till alla förlag jag rimligtvis kunnat hitta.

Men jag har fått avslag från VAREVIGA ETT, och inte någon har nekat på grund av att manuset är dåligt, utan för att det är ett för smalt ämne. Ingen kan se någon vinstchans på ett sådant projekt.

Fast – när jag räknar efter så skulle en hel stad i Västerås storlek kunna befolkas ENBART av kvinnor som drabbats av sfinkterrupturer de senaste 20 åren. Så jag tror visst att intresset finns.

Ibland bloggar jag inte så mycket om ämnet sfinkterrupturer eftersom jag redan tömt mig själv på ämnet. Å andra sidan var det snart ett år sedan jag höll på med det som mest, hade jag börjat om och läsa forskning nu hade det säkert kommit fram någon ny studie, någon nytt resultat. Jag hade också i dagsläget skrivit till ett kapitel om bajs, lite enligt det här blogginlägget.

Jag kommer aldrig någonsin bli rik på det jag gör. Mitt arbete som sjukgymnast ger en lön motsvarande en sjuksköterskas utan OB och dylik ersättning. Bloggar gör vi helt på vår fritid och utan någon som helst sponsring.

Jag mejlar gärna mitt manus till dig som behöver det. Jag tar gärna emot feedback, förslag på ändringar, tankar och förslag. Någon gång sätter jag mig kanske och redigerar lite i  det. Men det känns inte lönt just nu.

Gillar du vår blogg, får du hjälp av det vi skriver, har du fått läsa mitt manus – om du känner att vi göra något bra – snälla, snälla hjälp oss att ”bli större”. Jag tror faktiskt att den enda chansen att få ge ut en bok, nå den breda massan är att ”bli ett namn”, att typ bli känd. Att en no-name-sjukgymnast skickar in ett bokmanus om ett lite väl smalt ämne skapar inget intresse.

Dela inlägg på Facebook, skicka till mammagruppen, tipsa vännerna, tipsa barnmorskan, tipsa på BVC…

Kvinnohälsa har negligerats alldeles för länge och jag bär gärna fanan i protesttåget.

 


 

Comments (8)

Jag hade önskat att fler skrev om detta ämnet! Den lilla broschyr man får är usel!!! Fantastisk och hjälpsam blogg! Jag tar gärna del av det du skrivit!

Jag har delat inlägget och hoppas att ni blir större. Tycker att du gör en viktig insatts för kvinnor 🙂

Tack rara! <3

Fantastisk du är! Ge inte upp att ge ut boken. Trägen vinner.

Hej, finns det möjlighet att få manuset skickat till sig?
Skall opereras av Eva uustal i Linköping efter sommaren och hade gärna läst på lite.

Tack för att du står upp för oss som drabbats!
Med vänlig hälsning,
Lina

Oj, hej! Mycket av det som var med i det gamla manuset har du inkorporerats i ”Mammaroll och Snippkontroll” och jag har inte sett över det gamla manuset på många år för övrigt, så tror inte att de är särskilt aktuella. Däremot finns det otroligt mycket läsning här på bloggen som är betydligt nyare, både råd efter operationer samt hela min egen historia om sfinkterrekonstruktionen jag genomgick 2017. Använd sökfunktionen här på bloggen eller skriv in bakingbabies.se i googlesökfältet, gör ett mellanslag och skriv sedan sfinkterrekonstruktion, gynekologisk operation, rehab efter muskelskador eller så, så hittar du en massa matnyttigt.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.