Torkade äppelringar med kanel

image
Torkade äppelringar med kanel

Torkade äppelringar med kanel

Sätt på ugnen på 100 grader.
Skölj och skala äpplena. En del väljer att ha kvar skalet, men jag tycker att det blir knaprigare och godare utan.
Häll upp en skål med vatten och ha i en sk citronsyra.
Kärna ur öpplena och skär dem sedan i tunna ringar, ca 3 mm.
Lägg de skurna äppelringarna i citronsyrevattnet, detta är för att de ska hålla sig ljusa och inte mörkna. Det är helt en utseendefråga, det smakar lika bra även om de mörknar.
Lägg bakplåtspapper på plåtar och lägg ut äppelskivorna, var noggrann med att de inte ligger omlott.
Strö över kanel för extra smak.
Det tar några timmar i ugn, så gör inte detta om du inte ska vara hemma länge…
Du kan ha i flera plåtar men växla så att den ena är över och den andra under ungefär en gång i timmen.

Förvara i plåtburk.

Previous

Next

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!