Torkade äppelringar med kanel

image
Torkade äppelringar med kanel

Torkade äppelringar med kanel

Sätt på ugnen på 100 grader.
Skölj och skala äpplena. En del väljer att ha kvar skalet, men jag tycker att det blir knaprigare och godare utan.
Häll upp en skål med vatten och ha i en sk citronsyra.
Kärna ur öpplena och skär dem sedan i tunna ringar, ca 3 mm.
Lägg de skurna äppelringarna i citronsyrevattnet, detta är för att de ska hålla sig ljusa och inte mörkna. Det är helt en utseendefråga, det smakar lika bra även om de mörknar.
Lägg bakplåtspapper på plåtar och lägg ut äppelskivorna, var noggrann med att de inte ligger omlott.
Strö över kanel för extra smak.
Det tar några timmar i ugn, så gör inte detta om du inte ska vara hemma länge…
Du kan ha i flera plåtar men växla så att den ena är över och den andra under ungefär en gång i timmen.

Förvara i plåtburk.

Comments (1)

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.