Lax i ugn med fänkål och äpple

Lax i ugn med fänkål och äpple

Åh, hörrni. Idag åt vi en sådär överraskande smaskig rätt som dessutom var överraskande lätt. En bra kombo! När de dessutom handlar om fisk är vi i hamn, i alla fall hemma hos oss! Lax i ugn med fänkål och äpple.
image

Du behöver:

  • 4 portionsbitar laxfilé eller en stor bit
  • 4 port ris
  • 1 fänkål
  • 1 rött äpple
  • 1 gul lök
  • 2 msk vinäger eller citronsaft
  • 2 msk olja
  • 2  msk curry + 1 tsk till sås
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg ut ett stort ark aluminiumfolie i en ugnsfast form.

Koka 4 portioner ris.

Skär lök, fänkål och äpple i skivor och klyftor (jämnstora):

Lägg laxen på folien och lägg över löken, fänkålen och äpplet. Häll över vinäger/citron, olja och strö över 1 tsk salt och 2 msk curry.

Stäng foliepaketet och ställ in i ugnen i 20 minuter eller tills fisken blivit 56 grader inuti.

Ta ut paketet och häll av lite av spadet i en kastrull. Häll på matlagningsgrädde, tomatpuré och curry. Smaka av med lite citronsaft/vinäger, salt och peppar. Koka upp.

Färdigt att servera!

Barnen älskade inte äppelblandningen, men de fick morötter istället….

Previous

Next

2 Comments

  • Nu provlagat och det blev jättegott! Gräddsås är ju aldrig fel på en fredag.
    Jag gissade att hönsbuljongen skulle vara i såsen och tror att det blev rätt. Dock blev det väldigt mycket curry i knytet, blandade du om innan du stängde knytet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *