Sista dubbeldagen – sluta när man är på topp

Idag är min sista föräldralediga dag med båda grabbarna. Nästa vecka ä det Mias onsdag med dem och onsdagen efter det är Wilfred halvvägs genom inskolning på förskolan. Oj oj oj, va tiden har gått fort. Och OJ OJ OJ, va jobbigt det har varit tidvis med dessa onsdagar. Onsdagar har tidigare under hösten verkligen varit dagen då det är helt OK om den som jobbat kommer hem till ostädad lägenhet, maten halvfärdig och världens högsta diskberg. Nu ska jag ha sagt att det bara varit en handfull med gånger som det varit så illa, men det har i alla fall varit fullt uttalat oss emellan att inga hemmasysslor behöver vara gjorda om det är så att allt blivit till kaos.

Klart att det finns en möjlighet att det kan vara totalkaos med bara Wilfred hemma också, men oavsett är det lättare att vara hemma med ett barn än med två. Men allt efter som har dessa onsdagar gått från att vara en jobbig och fruktad del av föräldraledigheten till att bli en extra dimension och en mysig dag där vi har kunnat hitta på roliga saker och ha det riktigt bra. I mitten av hösten drog jag ett par gånger till tekniska museet med barnen. Nu de senaste två månaderna har vi varit på öppna förskolan vid Björns trädgård på förmiddagen och dragit till biblioteket på eftermiddagen. Så även idag, en sista gång. Ikväll kom Mia hem för middag men åkte sedan bort för ett kvällssammanträde. Så los tres amigos har nästan kört hela dagen tillsammans.

Jag kommer verkligen att sakna denna tiden i livet. Men vem vet, vi kanske får ett till barn och då har vi chansen att vara hemma med tre barn i stöten. Det kanske blir lattjo?!?

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.