Mer om håret

Jag behöver alltså göra något åt håret.

Mitt hår är 

a) långt

b) spikrakt

c) bestående av miljarders tunna, tunna hårstrån som tillsammans blir ett rätt tjockt hår

d) helt omöjligt att få volym på

Frisörerna brukar alltid säga ”Jo, det går visst att klippa upp så även hår som ditt får volym”.

My ass, säger jag.

Jag klipper mig så sällan jag bara kan, dels för att jag alltid gråter när jag kommer från frisören för att de aldrig förstår mig, och dels för att jag faktiskt trivs bäst med långt hår som går att göra håruppsättningar av.

Sist jag klippte mig gick jag till en elev. Med flit och vilje, inte för att jag ville spara pengar eller så. Utan för att jag, själv i en bransch som bygger på att studenter faktiskt måste få öva, tycker att det är viktigt att ge folk utrymme att lära sig.

Elevtjejen klippte mitt hår i ULTRARAPID. Jag tror på riktigt att jag satt där i tre timmar, och då inte inräknat hårtvätt och föning och sånt efteråt. Jag ståååår inte uuuut med sånt. Elände, vad jag hade träsmak i rumpan sen.

En gång har jag också klippt mig på Sri Lanka. Ha, killen satte upp en tofs och kapade håret rakt av. Sen gick vi hem till hotellet och involverade hela hotellpersonalen i jakten på en vettig sax, så att min mamma kunde ordna till eländet uppe på rummet.

wpid-20151123_214054.jpg

Mitt hår är så långt och trassligt just nu att Wollmar vaknar på nätterna (när han sover i våg säng) och gråter ”Mamma, jag vill inte ha ditt hååååår”. Jag måste klippa mig innan barnen får barndomstrauman.

Med allt detta sagt – vettiga tips någon?

 

Comments (12)

Åh Mia, du har ju jättefint hår och du är så duktig på att göra fina uppsättningar. Fläta håret för natten så slipper W få det på sig!

Jag är egentligen inte sentimental vad gäller mitt hår – det växer ju alltid ut igen – och har därför ställt upp som hårmodell några gånger med blandat resultat.

Men jag är också en riktig snobb när det kommer till hår. Jag vill ha en VÄLKLIPPT frisyr som faller som jag tänkt mig.

Lösningen är att klippa mig rätt sällan (kanske 2 ggr/år) men när jag väl gör det skrapar jag ihop alla mina sparpengar och går till ett av de ”fina” ställena där det kostar löjligt mycket men där de verkligen vet vad de gör. Just nu är jag exempelvis mycket nöjd med frisörerna på Björn Axen.

(Förutsätter ju dock att en bor i storstaden, men det tror jag att ni gör?!)

Ja, det gör vi ju… Men att håret faller som jag tänkt mig- det är i mitt fall med gravitationen RAKT ned. Jag har ibland lockat håret i flera timmar och sedan gått ut i lite småfuktigt väder och fått spikrakt hår igen. Det är liksom därför jag tänker att det inte kan vara rimligt med så stora skillnader? Men du har en poäng, helt klart. Ska fundera.

Det är stor skillnad! Jag har samma typ av hår som du. Många tunna strån. Rakt och i stort sett omöjligt att få nån volym i. Frisörerna kan såklart inte trolla även om de är utbildade på nån fin akademi men det blir VÄLKLIPPT på ett helt annat sätt.

Jag brukar satsa på roliga färgningar och olika varianter av lugg för att det ska hända nåt. Men försöker som du hålla det ganska långt i övrigt för att kunna sätta upp istället för att behöva stajla det vareviga dag.

Haha ser nu att jag skrivit VÄLKLIPPT med versaler två inlägg i rad. Är tydligen viktigt för mig

Haha!!

Bra frisörer har ju bra stylingtips med, inbillar jag mig. Även om jag också har svårt att få folk att förstå hur mitt hår beter sig… Klipper mig ju alltid hos samma bästa Evelina, (Simon med) en gammal kompis, men har även provat Moc på Åsögatan som är dyra men bra. Säg till om du vill ha nr till E, dock tror jag hon bara har veckotider.

Ja, men det är ju stylingtips-beroende jag verkligen inte vill bli. Delvis vill jag inte känna mig tvungen att använda en massa hårprodukter, och dels finns inte vare sig tid eller prioritering för att stå och duttidutta med håret var eviga morgon. Du hör ju, jag har inget högt förtroende för att mitt hår skulle kunna bli såpass välklippt att frisyren blir någon speciellt.

Nu har jag kommit fram till det inlägg jag tänkte kommentera på egentligen (men märker du hur alla mina mentala kommentarer kom ut i skrift denna gång?? 😀 Nästan alla i alla fall).

Jag har ett helt oförutsägbart hår. Ena dagen lockigt, andra rakt, tredje platt, fjärde supervolym, femte… ja du hajar. Min frisör, som klippt mig länge, sa att det var svårt att klippa mig för man kunde liksom inte förutsäga hur det skulle bli. Men att det var roligt också just för det.

Det jag eg vill säga är att jag ALDRIG blivit nöjd på första klippet. Jag måste gå flera gånger till en frisör så denne lär känna mitt hår, och mig också antar jag.
Min frisör är i alla fall grym och jag kan rekommendera henne. Josefin på Fint Hår.
Hon säger alltid att man ska höra av sig om något inte känns bra så fixar vi till det osv.

Såg att du skrev att någon tipsade om någon riktigt dyr frisör. jag gick några gånger till en flashig och dyr. Blev SÅÅÅ snyggt stylad efter varje klipp, men kunde ju aldrig göra likadant sedan. Så jag slutade gå dit. Och återvände till Josefin (som jag pausade med under hennes föräldraledighet).

Hur som. Ditt hår är sååå vackert! Och din uppsättning i senare inlägget är ju så fin! jag vill också kunna sätta upp, skönt och praktiskt, och när du gör det – fint.
Men jag ska ändå prova lite kortare nästa gång tror jag… jag måste våga prova nån gång!! (hjälp)

Lång kommentar! 😀

Jag har också varit sugen på kort länge, men där kommer mitt knasiga kroppssjälvförtroende in i bilden -jag blir nämligen helt övertygad om att resultatet kommer bli: tjorven. Mina hjärnspöken tror att jag kommer se tjock ut med kort. Så jag vågar inte. Jag vet, inte klokt.

(och haha, som en förstoppning som släppte…)

Jag tror inte kort hår på dig skulle bli så mycket Tjorven som Malin om man ska se till Saltkråkereferenser. (Om inte annat, ta det från en som tvekade i åratal av exakt samma anledning). Det skulle vara jättejättefint! Dock tror jag kanske du skulle sakna dina intrikata håruppsättningar… Kort hår är ju svårare att variera, speciellt om man, som du och jag, har hår som lite har ett läge och inte alls vill kuva sig under locktång, hårspray eller andra fräsiga verktyg. Men det kan ju förstås vara oerhört skönt med att bara ha ett alternativ. So there: argument för båda sidor! 🙂

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.