Baksten – första testet – Tekakor

Idag var det dags att testa den nya bakstenen. Egentligen kan man ju baka vilket bröd som helst på en baksten och få ett grymt resultat, men det är extra kul att baka bröd som nästan BEHÖVER en baksten för att bli riktigt RIKTIG. Exempel på detta är knäckebröd, tunnbröd, hönökaka, pitabröd mm. Ni fattar, brödvärldens tunnisar.
Så i och med att det snart blir hönökaksbak så blev det en enklare variant av dessa idag. Alltså tekakor. Recept på tekakorna hittar ni här.

Så vad är vårt första utlåtandet? Stenen som sådan har måtten 33 x 40 vilket inte på något sätt är för stort för vår ugn. Däremot är den 1-2 cm för stor att lägga på gallret på bredden. Men det gick fin fint att sätta in den på längden på gallret och baka. Resultatet var vi hur nöjda med som helst! Eller vad tycker ni?
image
Som ni ser så fick tekakorna fin färg både över- och undertill

Previous

Next

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!