Julpyssel och eget klister (min sista föräldralediga dag)

Min sista föräldralediga dag idag, med båda barnen hemma dessutom. Jag hade satsat på att sluta på topp, att vara en kick ass-mama med pyssel och bullar. Det har varit en skitbra dag. Tur att jag varit för upptagen för att vara ledsen.

När affärerna öppnade gick vi till Stadsmissionen och köpte en massa gamla julgranskulor. Jag hade klippt till en wellpappring och målat den vit under morgonen. Sedan klistrade vi dit julgranskulorna och när limmet torkat lindade vi lite glitter. Wollmar tycker att den här är sååååå fin.

image

image

Medan vi var ute på stan gick vi förbi en av de stora offentliga julgranarna. Vi hittade en massa granskräp på marken och Wollmar föreslog att vi skulle ta lite. Ja, varför inte egentligen? De blev en liten krans.

image

Wollmar och Wilfred får paket i adventskalendern varannan dag, och Wollmar fick de här pysselgrejerna idag. De är liksom tunnt skumgummi med klisterremsor på baksidan, så det var lättpysslat. Wollmar gillade dem verkligen.

image

image

När barnen sov kokade jag klister och rev tidningspapper. På eftermiddagen har Wilfred fått agera bäver på kritorna medan jag och Wollmar har klistrat tidningspapper på de resterande kulorna. Jag tänkte att de antingen blir lite kitsch-hemmagjord-fina med bara juliga snören runt, eller så får Wollmar måla på dem också. De kommer dock inte vara torra än på ett tag, så det kanske får bli helgprojektet att göra klart dem.

Tips! Kökspenseln av silikon var toppen för limmet, lätt att tvätta av sen. Visst limmet är kletigt och limmningen blir inte direkt prydlig. Men det hade det inte blivit med vår treåring vad vi än haft för redskap…

image

image

På sluttampen av dagen när barnen redan gett upp pysslet klippte jag till en bit pastakartong och gjorde en kon och en stjärna. Den ska Wollmar få måla till en julgran.

image

Eget klister gör du lätt såhär:

Blanda 1,5 msk potatismjöl med 1 dl vatten och vispa noga så att det inte blir några klumpar.

Värm upp 3 decliliter vatten tillsammans med 0,5 dl socker i en kastrull.

Häll därefter i potatismjölsblandningen.

Vispa och låt koka upp, men var snabb att ta av från plattan när du ser första bubblorna.

Låt svalna och häll i en burk.

 

Comments (2)

Men ååå vad härlig dag! Du slutade på topp!! <3 <3
Så bra tips också med klistret! Det ska jag göra med mina småfjärtar!

Jag läser stjärtfjädrar istället för småfjärtar och blir väldigt full i skratt… Limma på du bara… 😀

Leave a comment