Sista dagen med Wilfred hemma

Idag följer vädret mitt sinnelag och går i regnets tecken. För idag är det min sista föräldralediga dag med Wilfred. Nästa vecka har jag förvisso tre föräldralediga dagar, men då är det inskolning så tiden här hemma tar slut idag.

Vad säger man om det då? Varje tid har sin charm och om inte annat så närmar sig kanske tiden då vi kan få sova mer eller mindre ostört på nätterna. Och oftast så tänker jag just så. ”Det blir bättre och bättre”, eller ”De kommer att leka bättre med varandra när de blir större”, eller ”Snart har vi inga blöjbarn kvar”. Och faktiskt så är det sant att det blir bättre och bättre och roligare och roligare. Vi får mer utbyte och skoj ju äldre barnen blir. MEN! Ska jag vara ärlig är jag ändå jätteledsen över att barnen inte längre är mina små bebisar. Jag skulle liksom velat haft alla tider så en och samma gång. Få ligga stilla och gosa med en liten 3 månaders och sedan sitta och prata om pythagoras sats med en 13 åring. Men tiden går och det är inte så mycket att göra åt det. Jag får lära mig att längta till att de blir större, njuta av nuet och förvalta mina minnen från förr. Lyckas jag göra detta samtidigt eller i lagom varierande grad så blir livet kanske lättare att hantera.

Ja ja, dag att gripa dagen, njuta av det sista och förbereda sig för framtiden!

USCH ändå!

Här kommer några sista bilder på från den här sidan av livet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Leave a comment