Adventskalender – 19

Vi drar till västkusten över jul och njuter av salta vindar och  hönökakor bakade i vedeldad ugn.

Men alla ni andra behöver inte gå utan detta gudagivna bröd. Här är recepetet på hönökaka anpassat för att baka i vanlig ugn.

Varsågoda!

Previous

Next

4 Comments

  • Kul att det här kom just idag när jag hade planerat in mitt hönökaksbak!
    För en amatör funkar det helt okej utan vare sig kruskavel, nagg, brödspade och baksten..

  • Jg använde de tre plåtar hemmet kunde uppbringa och la resten på bakplåtspapper. Pga en logistikmiss blev det så att några av kakorna på papper hamnade på en redan varm plåt, men jag tyckte inte det gjorde någon skillnad jämfört med kall plåt.
    Jag orkar inte bry mig om att vända heller och tycker att färgen på undersidan blir helt okej ändå.
    Bäst var att ha dem långt ner i ungnen men inte längst ner.
    Filip tyckte att det blev riktigt lyckat, och det är svårt att tänka sig något annat med vitt mjöl, smör och socker, men vi har å andra sidan inga riktiga vedungskakor att jämföra med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!