Året 2015 i mitt mobilminne (Mias)

Året 2014 avslutades med Wilfreds sjukhusvistelse, och även om han var frisk till nyåret så var vi fortfarande lite i någonslags chocktillstånd de där dagarna kring nyår. Jag har också insett att händelserna kring förra julen har gått djupt i i mig, och att jag känner ett behov att berätta om det för nya vänner – som att Wilfreds sjukdom och sjukhusvistelse på något sätt påverkade mig så djupt att det numera måste ingå i historien om mig.

image

Vinter- och vårmånaderna som följde innebar inte så mycket annat än jobb för min del, och föräldraledighet för Josephs del. Jag gjorde studiebesök hos en sjukgymnastkollega på Karolinska och lärde mig göra vaginala undersökningar. Jag fick också kontakt med Kerstin och påbörjade resan mot att bli specialistsjukgymnast inom obstetrik, gynekologi och urologi.

I maj fylldre Wilfred ett år. Jag sprang min första halvmara några veckor senare.

image

Sedan kom juni och vår planerade långledighet tillsammans, åtta veckor då vi var båda föräldrarna hemma med barnen. Sommaren började kallt och regnigt, men väl till sommarens viktigaste dag blev det sol och 27 grader. Min yngsta äldre syster gifte sig med sin Jareer! Vi var toastmastrar och hade fullt upp hela dagen och kvällen, så mina kort från bröllopet blev väl inte de bästa tyvärr. Syrran är till exempel mycket lyckligare än hon ser ut på den här bilden, haha.
image

På kvällen hade de anordnat en eldshow mitt i den ljusa sommarnatten. Magiskt och romantiskt som tusan.
image

Bara några dagar efter bröllopet åkte vi till Gotland. Wollmar slutade med blöja och fick rida på ponnyn Donnovan.
image

Sommaren rullade på och vi åkte till Kolmården med några vänner. Det var en härlig upplevelse för oss alla!
image

Men sommaren regnade ju mest bara bort.
image

Hösten däremot blev fin. Jag och Joseph var föräldralediga 50% var, och varje vecka hade vi båda barnen hemma en dag. En otroligt mysig och värdefull tid.
image

I oktober var jag på Fysioterapikongress och ställde ut min gamla magisteruppsats. Jag hoppas på att skriva en ny, nu inom kvinnors hälsa, helst nu under våren. Jag är dock bara antagen som reserv, så vi får väl se hur det går…
image

I november sprang vi 30 kilometer tillsammans, som en koll på hur vi har det i kropparna. I juni springer jag min första mara, inshallah.
image

Bäckenet här får symbolisera min egen professionella utveckling under året. Jag blir allt mer påläst och tycker att jag blir en allt bättre sjukgymnast på allt som har att göra med mitt specialistområde. Under 2016 kommer jag fortsätta lära mig mer, och kommer dessutom jobba på två olika arbetsplatser, allt för att kunna träffa så många patienter inom området som möjligt.
image

Året avslutas med familjemys. Här är Wilfred som gosar med sin Siya.
image

Jag veta att ni läsare ofta önskar er fler bilder på vår blogg, och jag vet att vi lika ofta försöker säga att vi ska bättra oss. Under 2016 kommer vi dock sluta att visa porträttbilder på Wilfred. Med Wollmar slutade vi helt kring 2-årsåldern och kanske slinker det emellan något kort på Wilfred ända fram till tvåårsdagen. Men den här bloggen är inte av sådan art att den är avhängig på bilder på våra barn, och de kanske inte alls vill förknippas med den och mina fysionörderier längre fram. Bara så ni vet.

Är det något annat ni önskar er av vår blogg under året som kommer?

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!