Chokladtryffelpaj

Chokladtryffelpaj

En chokladtartlett till nyår?

Här kommer ett av våra tre nyårsrecept för en desserttallrik. Receptet kommer från Systrarna Eisenmans Mingelmat med några mindre justeringar.

 

Chokladtryffelpaj (12 st)

Ingredienser:

Pajdej –

  • 1 ½ vetemjöl
  • 75 g kall smör
  • 1 msk florsocker
  • 1 ½ msk kakao
  • ½ äggula
  • 1 tsk iskallt vatten

Chokladtryffelkräm –

  • 0,6 dl vispgrädde
  • 0,25 dl strösocker
  • 100 mörk choklad (60-70 %)
  • 18 g smör (rumstemp)
  • 1 dl vispgrädde till servering
  1. Blanda mjöl och smör i en bunke till en gryig massa.
  2. Tillsätt socker och kakao och blanda väl
  3. Tillsätt äggula och vatten och rör ihop snabbt till en smidig deg
  4. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter
  5. Smörj tartletteformarna med smör. Kalva ut degen och klä formar. Ställ kallt i minst 15 minuter till.
  6. Slå på ugnen till 200 °C.
  7. Nagga botten av pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Låt svalna.Chokladtryffelkräm –
  8. Hacka chokladen fint och lägg över i en bunke.
  9. Koka upp grädde med socker tills sockret löst sig.
  10. Slå över grädden på chokladen och rör tills att chokladen smät. Blanda i smöret och blanda till en jämn massa.
  11. Fyll pajskalen och och ställ i kylskåp att stelna.

image

Fler dessertförslag från Bakinbabies:

Knäckig blåbärspetit choux

Jordgubbstarte

Browniekaka med rocky road

Chokladpavlova

 

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!