Toscagrottor

Toscagrottor

Småkakor med toscafyllning

Här kommer ett av våra tre nyårsrecept för en desserttallrik. Idéen och delar av receptet kommer från Konditorns bästa av Signe Maria Begntsson.

Toscagrottor (15 st)

Ingredienser:

  • 2,25 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 0,75 dl socker
  • 0,5 dl vaniljsåspulver (kallrörd)
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 1 sats toscafyllning

Toscafyllning –

  • 25 g sötmandel
  • 25 g smör
  • 0,25 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde

Skåla, skala och hacka mandeln. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt sjuda på under omrörning.

Gör såhär

  1. Blanda mjöl och smör till en grynig massa.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och knåda till en deg.
  3. Rulla ut degen och fördela till ca 15 bitar och rullas ut till valnötsstora bollar.
  4. Lägg bollarna i en kakform i storleksordningen mellan en knäckform och en bullform.
  5. Gör en grop i mitten av bollarna och lägg ut formarna på en ugnsplåt.
  6. Gör toscafyllningen (se ovan)
  7. Fördela fyllningen i groparna och grädda mitt i ugnen på 200 °C i ca 13 minuter.

image

Se fler småkaksrecept på Bakingbabies:

Små skurna syltkakor

Småkakor med jordnötssmör

Märtas

Nötchokladsnittar

Chocolate chip cookies; sega och stora

Chocolate chip cookies med tranbär

Previous

Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *