Glamorgan sausages

Vi fortsätter vår brittiska vecka med snabb- och barnmatsbonanza. Glamorgan sausages, vilket är vegetariska korvar av potatismos, kryddor och ost, det ni! Joseph jobbar sent och kommer hem efter nattning alla kvällar den här veckan, så vi kör på minsta motståndets lag vad gäller maten. Helst okladdigt och kolhydrattätt, det är säkra kort.

I äkta glamorgan sausages ska det 1) vara en speciell ost och 2) bara vara flera dl ströbröd, inget potatismos.
Men när vi hittade det här receptet kände vi att potatis ändå passar familjen Kolhydrat bra. Och naturligtvis får denna fantastiska anrättning en banrmats och Fernandoanpassning serveras med… Pasta!

Ingredienser för ca 15 korvar

  • En purjolök
  • 150 g+ 50 g panko
  • 4 kokta och mosade potatisar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk grovkorning senap
  • 2 ägg, gulor och vitor för sig
  • 175 riven lagrad ost
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • rikligt med olja till stekning

Gör såhär:

  1. Sätt ungen på 175 grader.
    Kör purjolöken i mixer eller finhacka den för hand.
    Blanda purjolök, den större mängden panko, mosad potatis, persilja, gräslök och senap i en bunke. Blanda ner äggulorna i potatisblandningen tillsammans med den rivna osten. Tillsätt mjölken och smaka av med salt och pappar. Det ska bli en slät massa.
  2. Vispa äggvitorna med en gaffel och häll ut i en djup skål.
    Häll upp mjölet och den lilla mängden panko i varsin skål.
    Hetta upp en stekpanna med riktligt med olja.
  3. Rulla korvar av smeten och rulla dem först i vetemjöl, sedan i äggvita och sist i panko.
    Stek i oljan på ganska hög värme, det är bara en snygg stekyta som räknas just nu. När korvarna är gyllenbruna lägger du över en i en ugnspanna, baka dem sedan ca 20 minuter.
  4. Om du ska förtära dem som en engelsman äter du dem bara med worcestershiresås. Vi kompletterar med pasta, majs och ketchup som den höggradiga barnfamilj vi är. Och nästa gång kommer vi nog finriva en morot och ha i också, samt kanske göra en lite Sri Lanka-fierad variant med lite curry. Och kanske hellre äta som ett matigt mellanmål, och då utan pasta.

Äta som en britt…

Äh, vem försöker jag lura. Äta som en Fernando.

Previous

Next

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!