Vår mamma-barndag

Det har publicerats en radda inlägg här idag, men tro nu för all del inte att jag ägnat hela min dag ensam med barnen åt att blogga. Dessa inlägg skrevs typ i onsdags och har publicerats idag efter några mindre korrekturer.

Här kommer istället min mamma-barn dag i bilder.

06.00 Vi vaknade. Nej fel, barnen vaknade. Jag tvingades att vakna Vi åt frukost och gjorde morgon fram till  typ…

…07 när lekbonanzat började. Det var så förbenat mörkt där på morgonkvisten, därav jättekonstig färgsättning på kortet.

image

08.00 kändes det som att det var dags att gå vidare med dagen. Jag köpte mig några minuters köksfix medan barnen satt med surfplattan. Bilderna visar ju knappast sanningen för hela timmen mellan klockslagen jag anger. Fram emot nio var det dags för second breakfast/mellanmål.
image

09.00 Solen är uppe! Dags att gå ut!

Allting började fint tills Wilfred halkade och ramlade framstupa med pannan rätt in i ett rör. Sår i pannan, genom mössa och allting. Stor bula och han fick sedan alvedon för att han verkade ha himla ont.
image

10.00 Vi kom in igen. Barnen lekte harmoniskt i typ 10 och en halv minut och jag hann laga en reflex som börjat lossna Wollmars overall. Jag blev lite perplex över hur kass kvalitet det ändå kan vara på Didrikson-overaller, tycker ändå det borde vara lite bättre än så? Jag räknar liksom kallt med att vi ska kunna återanvända overaller mellan barnen. Är det för mycket begärt? Sen busade vi järnet och jagade varann runt, runt köksbordet.

image

11.00 Båda barnen tackar nej till lunch och vill hellre sova. Win!
image

12.00 Jag försöker väcka Wollmar eftersom vi ändå börjar tänka att en 3,5 åring inte ska behöva sova hur länge som helst dagtid. Han är som död för världen och sover som en sten i mina armar.
image

13.00 Jag har gett upp om att försöka väcka Wollmar och parkerar mig bredvid honom i soffan med boken. Ändå najs.

image

14.00 Efter tre timmars sömn får jag liv i båda barnen och vi kan äta lunch.
image

15.00 Jag hade hoppats på att åka iväg på playdate, men vi fick inte ihop någon sådan. Barnen och jag drog iväg till Söderhallarna och köpte tuschpennor, glitter och en massa fluffiga små bollar.
image

16.00 Tro nu inte för ett ögonblick att vi satt harmoniskt och pysslade i mer än 5 minuter åt gången. Men efter några omgångar vid köksbordet blev Wollmars tavla klar. Nu hade solen försvunnit igen och blir bilderna mörka och konstiga. Till exempel syns inte glittret på tavlan och knappt ens de vita tussarna som vi limmat dit, med egengjort lim.
image

Wilfred fick naturligtvis också pyssla.
image

17.00 Vi jagade varann runt köksbordet och satte oss ner och läste i flera omgångar. De här böckerna har vi hemma just nu, lånade från biblioteket. Faktiskt bra! Vi försöker läsa låneböcker och kolla på TV på engelska, för att stötta deras tvåspråkighet i och med att jag+omgivningen+förskolan alla pratar svenska med dem.
image

18.00 Middag. De fick mer än morotsstavar, jag lovar. Och Wollmar tittar ner för att jag bad honom om det.
image

19.00 Barnen badar jag och sitter bredvid och håller koll och räknar ner till läggdags.
image

20.10 Barnen sover sött i sina sängar.

Vi har världens bästa barn.

Nu ska jag sluta blogga och äta godis framför TV:n.

Previous

Next

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *