Några dagar in i den koreanska matveckan…

Jag brukar tycka att vi ofta äter god mat. När vi haft andra temaveckor förut har vi direkt hittat favoriter som sedan får återkomma. Faktiskt även i den brittiska veckan, som vi hade som fördom att skulle vara skittråkig. Men den koreanska veckan har varit faaaantastisk.

Kvällen innan matveckan startade, i onsdags kväll, stod vi och hackade kimchi-ingridienser för glatta livet. Och: Vi har redan behövt göra en ny sats.

image

Dagen därpå åt vi stekt ris med just kimchi och ägg. Den rätten var rätt snäll i smakerna, vilket funkade bra för barnen. Själva brassade vi på med rejält med gochujangsås. Också en produkt som vi redan hunnit göra slut på…

Igår åt vi salladswrapsen. Barnen fick pasta till. Det var också HUR gott som helst.

image

image

image

Idag får vi bästa vännerna Simon, Jenny och lilla nästan-nyfödda-Frank på besök. Jag och Mia har varit där och hälsat på varsin gång sedan han föddes för fyra veckor sedan, men vi ville inte att han skulle behöva träffa våra barn medan har var ALLDELES NYFÖDD i snorigaste vabruari. Men nu är han liiiite äldre, våra barn är friska och alla de inblandade föräldrarna kan helt enkelt inte vänta längre.

Vi VET att det är barnvagnsmarschen idag, och det känns synd att inte delta. Men våra barn sover fortfarande precis under den tiden marschen är, och ja… det blev inte så i år (…heller, förra året var de sjuka…).

Vi har marinerat fläskkött över natten och ska bjuda på en bulgogi.

Wollmar är helt eld och lågor över att få träffa bebis Frank. Han har gjort klart och tydligt att han ska lära honom allt han kan. Han är också väldigt bekymrad över att Wilfred inte kommer vara tillräckligt rädd om pyttebebisen. HAH! Wollmar var ju något äldre än vad Wilfred är nu, när Wilfred föddes. Och han var INTE särskilt varsam om sin lillebror, det ska alla veta.

Vi är i alla fall så glada och förväntansfulla över den här lördagen att det nästan känns som att vi är bjuda på storkalas eller så. Fast vi bara ska ha middagsgäster. Men väldigt FINA middagsgäster! Åh, vad vi längtar!

Comments (2)

Kul att testa en massa nya rätter. Det blir ju ofta samma rätter som jag och min familj äter.

Ja visst är det! När vi började nätshoppa mat så fick vi sätta igång på allvar med veckoplanering, annars insåg vi att vi bara fick hem en massa omatchande ingredienser. På det här sättet får vi testa en massa nytt och äter gott!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.