Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Sri Lankesiskt stekta kikärtor

Sri Lankesiskt stekta kikärtor

  • av

Sri Lankesiskt stekta kikärtor är ett enkelt och snabbt recept som kan ätas som snacks eller tillsammans med ris och curry.

Ingredienser:

  • 1 burk (410/250 g) kikärtor (kokta)
  • 1 meldelstor gullök
  • 3-5 currylöv
  • 1-5 krm chiliflakes (beroende på hur starkt man vill ha det)
  • 1 tsk svarta senapsfrön
  • ½-1 tsk salt
  • 1-2 krm gurkmeja
  • Olja

Så här gör du:

  1. Häll av kikärtsspadet och skölj ärtorna.
  2. Hacka löken fint.
  3. Värm en stekpanna med olja och stek löken byllenbrun på medelhög värme.
  4. Tillsätt currylöv, senapsfrön och chiliflakes och rör om i några sekunder.
  5. Tillsätt kikärtorna, salt och gurkmeja i stekpannan, stek i någon minut under omrörning och häll upp på ett serveringsfat/skål.

image

 

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *