Pingvinen Anka och var har huvudfotingar sina lungor?

image

De senaste veckorna har Wilfred börjat med en extremt gullig, men potentiellt jobbig grej: Han ska ha TRE saker när han sover. Nappen, sinni och pingvinen vid namn Anka. Till och med när han vaknar mitt i natten ska ha absolut och resolut ha alla dessa tre ting med sig, till och med om bara ska blir upplyft att få en omnattande kram. Han håller Anka i ett stadigt grepp om nacken. Det är så himla sött, hur han samlar ihop sina grejer och uppenbart njuter av dem. Potentiellt jobbigt för att ju fler saker barnet ska ha under natten, desto fler uppvaknanden när de där prylarna rymmer ifrån hans små händer/mun…

Vi har alldeles nyss fått en tid för Wollmars fyraårskontroll, visserligen i juni, men ändå. Han tycker verkligen inte om att rita, och här om dagen försökte jag få honom att vilja rita huvudfotingar. Det ska väl fyraåringar kunna?

Han bröt ihop. Jag försökte förklara att ”du behöver ju inte rita en hel riktig människa, du kanske vill rita en som bara har huvud och ben?”. Han blev SÅ ARG. ”MEN VAR SKA DEN HA SINA LUNGOR DÅ MAMMA!” Det är kanske självklart att en fyraåring inte kan rita en anatomiskt korrekt människa med inälvor och allt, och han verkar alltså inte ens vilja försöka om han vet att han inte kan.

Undrar om han aldrig kommer bli en sån som tycker om att rita, eller om hans finmotorik kommer växa ikapp hans världsuppfattning någon gång om något år? Vi får väl se.

 

Comments (7)

Asså, Wollmar! Inte lätt att vara ett anatomiskt geni vid 3,5-års ålder! ❤️❤️❤️
Klart en inte kan luras att rita huvudfotingar då? 🙂

Åh, jag älskar pingvinen! Var är den ifrån? Ett måste för pingvinälskande mamman att köpa till lillplutten här!

Hej Carina! Oerhört stolt givare av denna ”jobbiga” pingvin här. 🙂

Eftersom den köptes typ samma dag Wilfred föddes så minns jag inte vilken butik, KAN ha varit Barnbutiken på Götgatan i Stockholm… Men här är infalla fall länk till företaget som tillverkar den (verkar tillverkas än + en annan supergullig pingvin), kanske går att hitta återförsäljare?

http://www.happy-horse.eu/en-GB/3305/penguin.html

Jag tror faktiskt också att den är från barnbutiken på götgatan.

Tack! Hittade den i en webbshop! Så nu är det en på väg hem till oss

Vår treåring brukar komma in till vår säng när vaknar på natten, men på sistone har han varit så ”duktig” och burit med alla sina grejer själv (napp, mjukisgris, täcke och kudde) och när han har händerna fulla kan han inte öppna sin dörr utan står där och hojtar tills någon kommer och släpper ut honom…

Deras logik är så himla söt! ”jo men det här känns rimligt!”

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.