Födelsedagsfika med hedersgäst (hedersmus?)

Vi gillar att baka och greja, och det krävs ofta gäster för att få utlopp för allt vi vill göra. Så när jag nu hade fyllt år, hade vi en anledning att bjuda hem några vänner sådär lite halvspontant. Först hade vi tänkt en enkel lördagsfika med kaffe&bulle, men sen ville vi ju testa nanaimo-grejen, och sen kom vi på att vi ville ha tårta också… Och en grundvärdering när det kommer till kalas för vår del, det är att alltid bjuda på något salt-alternativ också. Så det blev lite av varje när det väl kom till kritan.

Det viktigaste idag var dock kvalitetstid med denne lille:
image

Den som ville kunde alltså börja med  lite salt-små-plock. Eller rädda upp sig själv för tårt-koman med några salta kex…

image

En bullängd med mandelmassa, blir liksom aldrig fel. 

image

Citron- och italiensk marängtårta, sååååå gott! Fast vi gjorde inte hela hallongrejen där här gången. Tre lager tårtbotten, ett lager med lemoncurd, ett lager med grädde, toppat med italiensk maräng och en spegel av lemoncurd uppepå. 
image
Nanaimo bars var också poulära.

image
Hela lilla kalasbordet. Vi använder den inglasade balkonen som kylskåp/serveringsbord när vi har vår/höstkalas. Längst upp i vänster hörn står en skål med bombay-mix, en slags indisk/srilankesiska snacks som vi älskar.
image

Kalaset övergick till kvällste och macka och sista gästerna gick efter att vi nattat barnen.

En härlig lördag på det hela taget!

Har vi berättat om Wollmars första kapitelbok?

I julas gav vi bort Boken om Mademoiselle Oiseau till  Josephs brorsdotter och i och med att vi hade en veckas julledigt tillsammans ute på Öckerö läste jag boken för henne och Wollmar. Jag märkte redan då att Wollmar satt och lyssnade med stort intresse och tålamod, och tänkte att nu är det inte långt bort att vi kan börja läsa kapitelböcker för honom! 

Här om veckan kom Joseph hem med en LasseMaja-bok, en kollega hade rensat i sina barns bokhylla.

image

I helgen läste jag och Wollmar den. Den innehöll 8 kapitel. Första kvällen läste vi 6, och i söndags lästevi de avslutande två kapitlen.

Jag är väl inte direkt överväldigad, boken var väl sådär. Men Wollmar gillade den nog ändå.

Men nu har det alltså öppnat sig en ny värld för oss!

Wollmar blir 4 i juli, så det är inte så vi kan börja med Harry Potter direkt.

Men! Dina bästa börja-med-kapitelböcker-för-högläsning-för-halvstort-småbarn-tips, tack! 

 

Previous

Next

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden nedan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa. Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!