Tapenad att göra själv till buffé

Buffe 2

Detta blir buffémycket tapenad, dela på en tredjedel om du vill ha mindre så att det räcker för 6-8 personer.

Ingredienser:

  • Tre burkar svarta, urkärnade oliver
  • 1  dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk honung
  • saften från en halv citron
  • 4 msk oregano

Gör såhär:

  • Halvera oliverna, lägg dem på bakplåtspapper och rosta dem i ugnen på 100 grader i 60 minuter.
  • Finhacka oliverna och vitlöksklyftorna.
  • Tillsätt övriga ingredienser och dela massan i två. Mixa med hälften av stavmixer och blanda sedan ihop med den enbart finhackade halvan. Resultatet ska alltså inte bli helt slätt
  • Smaka av med citron och eventuellt lite salt.

 

 

Previous

Next

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *